תשעה שערי כניסה לישראל בנוסף לנתב"ג!
עבורנו הישראלים, נתב"ג מהווה את שער הכניסה לישראל, ואכן, נתב"ג ללא ספק הינו שער הכניסה הראשי ממנו נכנסים לישראל מרבית הישראלים וגם מרבית התיירים הבאים לטייל במדינת ישראל. ואולם, לצד נתב"ג קיימים גם 4 מעברי גבול יבשתיים, שני שדות תעופה בינלאומיים ו-3 נמלים ימיים דרכם מגיעים תיירים למדינת ישראל!
תנועת התיירות הנכנסת הינה תנועה מגוונת וכוללת סגמנטים רבים, תיירות יום, תיירות צליינית, תיירות עסקית, תיירות כנסים, תיירות עסקית, טיולי משפחות ועוד. במאמר זה אתמקד בשערי כניסה פחות מוכרים לארץ המובטחת מהם מגיעים ארצה לא מעט תיירים.
מעברי גבול יבשתיים
4 מעברי גבול יבשתיים מאפשרים תנועת תיירות נכנסת לישראל וממנה, אחד עם מצרים ועוד 3 עם ירדן, להלן פירוט:
- מעבר הגבול ע"ש מנחם בגין (מעבר טאבה) – מעבר גבול הפתוח 24/7 ממנו מגיעים ארצה אלפי תיירים מדי שבוע במסגרת של תיירות יומית אך לא רק, התיירות היומית מאופיינת בתיירים מאירופה ורוסיה הנופשים במלונות טאבה, שארם אל שייח, דהב, נואייבה ותתפלאו אפילו כאלו הנופשים בהורגדה!! מרבית טיולי היום כוללים ביקור בירושלים (חלקם גם בבית לחם) ובים המלח. לצד תנועת תיירות היום, תנועה מגוונת של תיירים ממגוון לאומים חוצים לישראל באמצעות מעבר גבול זה.
- מעבר הגבול ע"ש יצחק רבין (מעבר ערבה) – פתוח מדי יום עד השעה 20:00, משמש בעיקר כנקודת מעבר לתיירים החפצים לבקר באתרי התיירות הקסומים של דרום ירדן, המעבר נמצא ממש בין עקבה לאילת ומאפשר חצייה קלה ומהירה (למי שמסתייע בשרות של חברות כגון אהלן אולימפוס) לטובת טיולי יום לפטרה, טיולים לואדי רם או חופשה מפנקת בעקבה הכוללת גם טעימה מאתרי התיירות הירדנים המובילים
- מעבר הגבול אלנבי (ידוע גם בשמו מעבר הגבול המלך חוסיין) – מעבר גבול הפועל 7 ימים בשבוע וממוקם בסמוך ליריחו, ישראלים אינם מורשים לחצות במעבר גבול זה והוא למעשה משמש כגשר יבשתי לפלסטינים ולתיירים בלבד, בשל מיקומו האסטרטגי בין עמאן לירושלים וממש בסמוך למלונות היוקרה הירדנים לחופו של ים המלח כדוגמת מלון קמפינסקי, מלון מריוט, מובנפיק ועוד!
- מעבר הגבול נהר הירדן (מכונה גם מעבר הגבול שייח חוסיין) – ממוקם ממש בסמוך לבית שאן, מהווה גשר נהדר למעבר תיירים מאתרי התיירות של צפון מדינת ישראל (טבריה, בית שאן, נצרת וכו') לאלו הירדנים כדוגמת ג'ראש, אום קייס ואף בירת ירדן רבת עמון.
שדות תעופה בינלאומיים בנוסף לנתב"ג!
- נמל התעופה הבינלאומי ע"ש אילן ואסף רמון – ממוקם 18 ק"מ צפונית לאילת, נמל תעופה חדיש המאפשר נחיתת מטוסים רחבי גוף, מאפשר תיירות חוצת גבולות הכוללת גם גיחה למצרים וירדן באמצעות מעברי הגבול הסמוכים וחברה המתמחה בתיירות אזורית כגון חברת אהלן אולימפוס
- נמל התעופה הבינלאומי חיפה – מאפשר נחיתת מטוסים קטנים יחסית ומאפשר גם הוא הבאת תיירים ממדינות סמוכות כגון יוון וקפריסין
נמלים ימיים
גם שלושת נמלי הים של ישראל מהווים שער כניסה לתיירות נכנסת איכותית, אם כי ברוב המקרים מדובר בתיירות יומית לירושלים ובית לחם / מצדה וים המלח או אתרים הקדושים לנצרות כגון נצרת, כפר כנא וכנסיות סביב הכינרת:
- נמל אילת– בנמל עוגנות לא אחת אוניות נוסעים של חברות ספנות מובילות כגון COSTA, MSC ואחרות, כל אוניה שכזו מספקת ימי טיול לעשרות רבות של אוטובוסים, מורי דרך, מסעדות ואתרים, התיירים העוגנים בנמל אילת משתתפים גם לא אחת בטיולי ג'יפים בהרי אילת ו/או בפארק תמנע!
- נמל אשדוד – מעצם מיקומו, מרבית התיירים העוגנים בנמל זה יוצאם לסיורים קבוצתיים או טיולים פרטיים ברכבי אשכול לים המלח ומצדה ו/או לירושלים ובית לחם.
- נמל חיפה – כנראה הנמל הפופולארי ביותר לעגינת אוניות נוסעים או אוניות "קרוזים" כפי שנהוג לכנותן, מרבית התיירים העוגנים בנמל חיפה מטיילים באזור נצרת, כפר כנא וסביב הכנרת או בירושלים ובית לחם.